





5TH ANNUAL CONFERENCE OF SOCIETY FOR MINIMALLY INVASIVE SPINE SURGERY ASIA/PACIFIC

(COMBINED ANNUAL MEETING OF SMISS-AP + MISSAB+ BSS)

SMISS=AP 2025

10TH - 13TH JULY 2025 | THE TAJ MAHAL PALACE, MUMBAI











MISSABCON 2025

10TH - 13TH JULY 2025 | THE TAJ MAHAL PALACE, MUMBAI













B\$\$C0N 2025

10TH - 13TH JULY 2025 | THE TAJ MAHAL PALACE, MUMBAI











WELCOME MESSAGE

A big welcome to the Majestic and Grand Conference on Minimally Invasive Spine Surgery at Mumbai. SMISS-AP - 2025 will be a unique and special combined annual meeting of the Society of Minimally Invasive Spine Surgery Asia Pacific, Minimally Invasive Spine Society of Bharat and Bombay Spine Society. Three world class societies with its prestigious members will join together in Mumbai in 2025 to focus on the latest trends and innovations in MIS. A tri-day extravaganza from 10th to 12th of July will focus on the various MIS tenets including Tubular, Endoscopy, Lateral and Anterior approaches. The meeting will be spiced up with hands on cadaveric workshop on 13th of July. A pressing invitation to participate and taste the diversity and energy of the Maximum City!!!

KINDLY BLOCK YOUR DATES

JULY 10th-12th, 2025
Academic Conference

JULY 13th, 2025 Cadaveric Workshop



Dr. Arvind Kulkarni *Organising President*



Dr. Ayush Sharma Organising Secretary

















SMISS-AP CORE COMMITTEE



Dr. Arvind Kulkarni President 2025 SMISS AP



Dr. Ayush SharmaOrganizing Secretary
2025 SMISS AP



Dr. Yoshihisa KotaniPresident

SMISS AP



Dr. Jin-Sung Luke Kim *Co-President SMISS AP*



Dr. Jacob Oh *Singapore*



Dr. John Choi *Australia*



Dr. Raymond Yip *Hong Kong*



Dr. Warawat Limthongkul *Thailand*



Dr. Yong Hai China



Dr. Yu Liang *China*

MISSAB CORE COMMITTEE

COMMITTEE



President



Dr. Karthik Kailash Dr. Paresh Chandra Dey Vice President



Dr. Alok Ranjan Secretary



Dr. Ajay Krishnan Joint Secretary



Dr. Amit Jhala Past President



Dr. Arvind Kulkarni Past Secretary

EXECUTIVE COMMITTEE



Dr. Ayush Sharma



Dr. Varun Agarwal



Dr. Sudhir Dubey



Dr. Sukumar Sura



Dr Anil Vishnu Patil WEB CO-ORDINATOR



Dr Abhay Kumar



Dr. Soma Madhan Reddy

BSS - CORE EXECUTIVE COMMITTEE



Dr. Gautam Zaveri *President*



Dr. Ketan M. Badani Immediate Past President



Dr. Samir DalviePresident Elect



Dr. Kshitij Chaudhary Secretary



Dr. Satyen Mehta *Immediate Past secretary*



Dr. Amit K. Sharma *Treasurer*

EXECUTIVE MEMBERS



Dr. Manish Kothari



Dr. Sandeep Sonone



Dr. Priyank Patel



Dr. Ayush Sharma



Dr. Nikhil Arbatti



Dr. Agnivesh Tikoo

INTERNATIONAL FACULTY



Reuben Soh Singapore



Cheung Philip *Hong Kong*



Christos Kyrilis *Greece*



Christos Zafeiris *Greece*



Dinesh Shree KumarSingapore



Hamid R. Abbasi USA



Hyeun Sung KimSouth Korea



lago Tsertsvadze Georgia



Jacob Oh Singapore



Jin Sung Kim S. Korea



John Choi Australia



Jwo-Luen Pao Taiwan



Kazuo Nakanishi Japan



Kim-Soon Oh Malaysia



Masato Tanaka Japan



Michael Wang USA

INTERNATIONAL FACULTY



Mitchell Hansen

Australia



Muzahem M. Taha Iraq



Phanunan Sasiprapha *Thailand*



Prashanth Rao *Australia*



Qingbing Meng China



Raymond Yip Hong Kong



Roger Hartl
USA



Sahem Abolfotouh

UAE



Tomohisa Harada Japan



Wenjian Wu China



Wongthawat Liawrungrueang
Thailand



Worawat Limthongkul *Thailand*



Yong Hai China



Yoshihisa Kotani Japan



Yukihiro Nakagawa Japan



Yu Liang China

TIME	TOPIC
10:00 - 12:00 PM	Pre Conference Workshop
10:00 – 11:00 AM	The Art of writing a Spine Scientific Paper
 11:00 – 12:00 PM	Neuromonitoring in Spine Surgery: From Luxury to Necessity?
 12:00 - 06:00 PM	Live Recorded Video Session
12:00 – 12:10 PM	Introduction
 12:11 – 12:30 PM	Minimally Invasive Corpectomy
 12:31 – 01:00 PM	Anterior Cervical Discectomy and Fusion
 01:01 – 01:20 PM	Cervical Disc Replacement
 01:21 – 01:40 PM	Cervical Laminectomy and Lateral Mass Fixation
 01:41 – 02:10 PM	Lumbar Tubular Discectomy
 02:11 – 02:30 PM	Lumbar Tubular Decompression
 02:31 – 02:50 PM	MIS TLIF
02:51 – 03:10 PM	MIS OLIF
03:11 – 03:30 PM	MIS ALIF
 03:31 – 03:50 PM	Lumbar Disc Replacement
 03:51 – 04:10 PM	L5-S1 OLIF
04:11 – 04:40 PM	Lumbar Degenerative Scoliosis
04:41 – 05:10 PM	Single Position Lateral Fusion
05:11 – 05:40 PM	Tubular Tumour Excision
05:41 – 05:50 PM	Conclusion

TIME	TOPIC
10:00 - 12:00 PM	Pre Conference Workshop
10:00 – 11:00 AM	Spine Surgery for the Young and Young at Heart
11:00 – 12:00 AM	"Mastering Social Media: A Guide for Spine Surgeons"
12:00 - 06:00 PM	Live Recorded Video Session
12:00 – 12:10 PM	Introduction
12:11 – 12:30 PM	Destandau Discectomy
12:31 – 01:00 PM	Destandau Decompression
01:01 – 01:20 PM	UBE Discectomy
01:21 – 01:40 PM	UBE Decompression
01:41 – 02:10 PM	UBE Fusion
02:11 – 02:30 PM	Transkembin Fusion
02:31 – 02:50 PM	VBT Thoracoscopy
02:51 – 03:10 PM	Vertebroplasty with Cement Augmented Screw
03:11 – 03:30 PM	Posterior Endoscopic Cervical Lamino Foraminotomy
03:31 – 03:50 PM	Transforaminal Endoscopic Discectomy
03:51 – 04:10 PM	Interlaminar Endoscopic Discectomy
04:11 – 04:40 PM	Endoscopic Decompression
04:41 – 05:10 PM	Full Endoscopic Fusion
05:11 – 05:40 PM	Robotic Fusion - MIS TLIF
05:41 – 05:50 PM	Arthospine Endoscopy Discectomy
05:51 – 06:00 PM	Conclusion

THURSDAY, 10TH JULY 2025 | HALL C

TIME	TOPIC
12:00 - 06:00 PM	International MIST Meeting
	International MIST Meeting
12:30 - 01:00 PM	Luncheon seminar
01:00 - 01:05 PM	Welcome
01:05 - 01:55 PM	Session 1, Endoscopy
01:05 - 01:15 PM	Clinical outcomes of unilateral biportal endoscopy in lumbar disc herniation and degenerative lumbar canal stenosis— A retrospective observational study (10 mins)
01:15 - 01:25 PM	Microendoscopic Lumbar Interbody Fusion(MELIF) (10 mins)
01:25 - 01:35 PM	Alignment Correction in Double Cages Biportal Endo-LIF (10 mins)
01:35 - 01:45 PM	Comparison of Early Clinical and Radiological Outcomes Between Total Percutaneous Posterolateral Trans-Kambin Lumbar Interbody Fusion (KLIF) and Minimally Invasive Transforaminal Lumbar Interbody Fusion (MIS-TLIF) (10 mins)
01:45 - 01:55 PM	Discussion (10 mins)
01:55 - 02:45 PM	Session 2, MIS innovative
01:55 - 02:05 PM	Prone Lateral Surgery : Tips, Tricks and applications (10 mins)
02:05 - 02:15 PM	Feasibility of indirect decompression and when direct decompression is necessary? (10 mins)
02:15 - 02:25 PM	Minimally Invasive Surgical Management of Spinal Dural Arteriovenous Fistulas (10 mins)
02:25 - 02:35 PM	Percutaneous Vertebral Body Stenting in AO DGOU OF3 and OF4 fractures (10 mins)
02:35 - 02:45 PM	Discussion (10 mins)
02:45 - 03:00 PM	Break
03:00 - 03:48 PM	Free Paper 1 (5 mins 6 papers)
03:48 - 04:36 PM	Free Paper 2 (5 mins 6 papers)
04:36 - 04:50 PM	Break
04:50 - 05:45 PM	MIS Innovative 2
04:50 - 05:00 PM	Mini-open anterior lumbar interbody fusion (mini-ALIF) for degenerative spondylolisthesis. (10 mins)
05:00 - 05:10 PM	Technique of anterior lumbar interbody fusion and lumbar disc replacement. (10 mins)
05:10 - 05:20 PM	Feasibility of short segment cMIS fusion for adult degenerative scoliosis (10 mins)
05:20 - 05:30 PM	Utility and surgical tips of minimally invasive PSO for adult spinal deformity (10 mins)
05:30 - 05:45 PM	Discussion (15 mins)

TIME	TOPIC
08:00 – 08:30 AM	Rapid Fire Session 1 (9 presentations 2+ 1 mins each)
08:00 – 08:03 AM	Two-year Outcomes from a Single Surgeon's Learning Curve Experience of MIS Oblique Lateral Interbody Fusion in Degenerative Lumbar Spine Disorders
08:03 – 08:06 AM	Prophylactic Negative Pressure Closed Incisional Therapy for Spinal Surgeries in At-Risk Patients – A Case Series of 55 Patients
08:06 – 08:09 AM	Predicting Patient Satisfaction After Lateral Lumbar Interbody Fusion Using Machine Learning Models
08:09 – 08:12 AM	Clinical and radiological outcomes between percutaneous pedicle screw fixation and vertebroplasty with and without index screw in Osteoporotic fracture-comparative study.
08:12 – 08:15 AM	The Clinical and Radiological Outcomes of Hybrid Technique (Percutaneous Screws with Midline Microscopic Decompression) in Multilevel (more than 2) Lumbar Canal Stenosis- Retrospective Analysis
08:15 – 08:18 AM	Minimally Invasive Surgery for High Grade Up Migrated Intervertebral Disc - Ipsilateral Uniportal Endoscopic Translaminar Approach
08:18 – 08:21 AM	Can lumbar canal decompression by OLIF be compared to that of a MIS-TLIF?
08:21 – 08:24 AM	Comparative analysis of Clinical and Radiological outcome of Short Segment Percutaneous Pedicle Screw Fixation with Kyphoplasty in Osteoporotic Compression Fracture with and without screw fixation of the fracture vertebra
08:24 – 08:27 AM	Full Endoscopic Spine Surgery (FESS) for Lumbar degenerative disease in elderly: An outcome analysis of 128 patients
08:30 – 09:30 AM	Module - UBE Surgeries
08:30 – 08:35 AM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
08:36 – 08:40 AM	Para-UBE for Bertolotti's Syndrome (5 mins)
08:41 – 08:45 AM	Clinical Outcomes of Unilateral Biportal Endoscopy in Lumbar Disc Herniation and Degenerative Lumbar Canal Stenosis – A Retrospective Observational Study (5 mins)
08:46 – 08:50 AM	Comparative Study of Dural Tears and Radiological Outcomes Between Conventional and New 'No Kerrison Punch' Decompression Techniques in UBE Surgeries (5 mins)
08:51 – 08:56 AM	UBE Surgeries – How to Start Your First Case: All That You Need to Know (6 mins)
08:57 – 09:02 AM	Transition from Open to UBE Surgery (6 mins)
09:03 – 09:08 AM	Cases to Avoid During Your Initial Journey (6 mins)
09:09 – 09:14 AM	UBE Journey – From Simple to Complex (6 mins)
09:15 – 09:24 AM	Discussion (10 mins)
09:25 – 09:30 AM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)

TIME	TOPIC
09:30 – 10:30 AM	Module - Full Endoscopy
09:30 – 09:35 AM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
09:36 – 09:40 AM	An Algorithm for Selecting a Full Endoscopic Approach for Symptomatic Nerve Root Decompression (5 mins)
09:41 – 09:45 AM	Full-Endoscopic Decompression: How Much Space Do We Need? (5 mins)
09:46 – 09:50 AM	Multilevel Endoscopic Decompression for Herniation and Stenosis Based on a Novel Algorithm (5 mins)
09:51 – 09:56 AM	Advantages of Full Endoscopy in Nerve Root Decompression (6 mins)
09:57 – 10:02 AM	Does the Choice of Scope Matter in Endoscopic Decompression? (6 mins)
10:03 – 10:08 AM	Interlaminar vs. Transforaminal Approach for Root Decompression (6 mins)
10:09 – 10:14 AM	Ensuring a Good Root in a Full Endoscopic Approach – Tips & Tricks (6 mins)
10:15 – 10:24 AM	Discussion (10 mins)
10:25 – 10:30 AM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)
11:00 AM - 01:00 PM	MISSAB- SMISS- BSS Plenary Session
11:00 – 11:08 AM	Introduction
11:08 – 11:18 AM	Address by BSS President-Occupational Hazards in Spine Surgery
11:18 – 11:28 AM	Address by MISSAB President
11:28 – 11:38 AM	Address from the SMISS President
11:38 – 11:48 AM	Address by SMISS AP Preisdent - Evolution of SMISS AP and MIS Spine Technology 2025
11:48 – 12:02 PM	Dr. Arvind Jayaswal Oration - "6 Ts of Minimally Invasive Spine Surgery"
12:02 – 12:22 PM	Non-Academic Guest Lecture
12:22 – 12:30 PM	Conclusion
12:30 – 01:00 PM	Debate- The Paradox of progress: Technology dependence in Spine Surgery - Are We Losing the Surgical Nuance?
01:00 - 2:00 PM	Lunch
02:00 – 03:00 PM	Module - Full Endoscopy (Interlaminar Approach)
02:00 – 02:05 PM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
02:06 – 02:10 PM	Navigating the Learning Curve in Uniportal Endoscopic Spinal Surgery: Overcoming Complications and Strategies for Success (5 mins)

TIME	TOPIC
02:11 – 02:15 PM	Percutaneous Endoscopic Translaminar Fenestration Approach in the Treatment of Severe Upward Migrated Lumbar Disc Herniation: Pearls and Pitfalls (5 mins)
02:16 – 02:20 PM	Complications of Uniportal Interlaminar Endoscopic Spine Surgery for Single Level Lumbar Spinal Disease: A Single Surgeon Experience of 78 Cases (5 mins)
02:21 – 02:26 PM	Interlaminar Approach to Superior or Inferior Migrated Disc (6 mins)
02:27 – 02:32 PM	How to Tackle Higher Levels Using Interlaminar Approaches? (6 mins)
02:33 – 02:38 PM	Interlaminar Approach to Superior or Inferior Migrated Disc (6 mins)
02:39 – 02:44 PM	Tackling Complications in Interlaminar Approach – Expert Opinion (6 mins)
02:45 – 02:54 PM	Discussion (10 mins)
02:55 – 03:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)
03:00 – 04:00 PM	Module - Transforaminal Endoscopy
03:00 – 03:05 PM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
03:06 – 03:10 PM	Transforaminal Endoscopic (TFE) Discectomy Decompression in Migrated (M) Disc Prolapse (DP): A Study of 169 Patients (5 mins)
03:11 – 03:15 PM	Evaluation of a Novel Posterolateral-Tip of Spinous Process (PL-TOSP) 25 Degree Entry Angle Guide for Enhancing Precision and Efficiency in Transforaminal Endoscopic Spine Surgeries (5 mins)
03:16 – 03:20 PM	Transiliac Endoscopic L5-S1 Transforaminal Lumbar Interbody Fusion (TLIF) Under Local Anaesthesia: A Case Series at a Tertiary Healthcare Centre (5 mins)
03:21 – 03:26 PM	Understanding Limitations of Transforaminal Approach (6 mins)
03:27 – 03:32 PM	Transforaminal Approach to Large Central Disc (6 mins)
03:33 – 03:38 PM	Transforaminal Approach to Higher Lumbar Levels (6 mins)
03:39 – 03:44 PM	Is the Transiliac Approach Worth the Effort? (6 mins)
03:45 – 03:54 PM	Discussion (10 mins)
03:55 – 04:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)
04:00 – 05:00 PM	Module - Endoscopic Approach to Thoracic Spine
04:00 – 04:05 PM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
04:06 – 04:10 PM	Thoracic Full-Endoscopic Decompression for Ossification of the Ligamentum Flavum (OLF) Causing Myelopathy (5 mins)
04:11 – 04:15 PM	Bitubular Unilateral Biportal Endoscopic Technique for Surgical Removal of Ossified Ligamentum Flavum in the Thoracic Spine (5 mins)

TIME	TOPIC
04:16 – 04:20 PM	Advancing Thoracic Spine Care: Full-Endoscopic Solutions and Outcomes in 16 Patients (5 mins)
04:21 – 04:26 PM	Overcoming Technical Challenges in Endoscopic Approaches to the Thoracic Spine (6 mins)
04:27 – 04:32 PM	Navigating the Endoscopic Approach to Calcified Discs in the Thoracic Spine (6 mins)
04:33 – 04:38 PM	Minimally Invasive Solutions for the Osteophyte–Ligamentum Flavum Complex (OLF) in the Thoracic Spine (6 mins)
04:39 – 04:44 PM	Advancing Safety in Thoracic Endoscopic Spine Surgery: Pearls of Wisdom (6 mins)
04:45 – 04:54 PM	Discussion (10 mins)
04:55 – 05:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)
05:00 – 06:00 PM	Module - Tubular Vs Endoscopy Approach
05:00 – 05:05 PM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
05:06 – 05:10 PM	Endoscopic vs. Tubular Discectomy: A Battle of Precision and Recovery (5 mins)
05:11 – 05:15 PM	How Minimally Invasive Do We Go? Differences in Tubular and Endoscopic Decompression: A Pilot Study (5 mins)
05:16 – 05:20 PM	Multifidus Muscle Matters: Minimizing Damage, Maximizing Recovery – A Tale of Two Techniques: Unilateral Biportal Endoscopy vs. Minimally Invasive Surgery (5 mins)
05:21 – 05:26 PM	Debate – Tubular vs Endoscopy – Faculty 1 for Tubular (6 mins)
05:27 – 05:32 PM	Debate – Tubular vs Endoscopy – Faculty 2 for Endoscopy (6 mins)
05:33 – 05:38 PM	Debate – Tubular vs Endoscopy – Faculty 3 for Tubular (6 mins)
05:39 – 05:44 PM	Debate – Tubular vs Endoscopy – Faculty 4 for Endoscopy (6 mins)
05:45 – 05:54 PM	Discussion (10 mins)
05:55 – 06:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)
06:00 – 07:00 PM	Work Life balance
06:00 – 06:05 PM	Moderator - 1 Opening Remarks & Introduction (5 mins)
06:05 – 06:15 PM	Managing Operative Stress and Burnout (10 mins)
06:15 – 06:25 PM	Setting Boundaries and Prioritizing Me Time (10 mins)
06:25 – 06:35 PM	'Live as If There Is No Tomorrow" (10 mins)
06:35 – 06:55 PM	Discussion (20 mins)
06:56 – 07:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (5 mins)

TIME	TOPIC
08:00 – 08:30 AM	Rapid Fire Session 2 (9 presentations 2+ 1 mins each)
08:00 – 08:03 AM	Comparative Analysis of Indirect Decompression of Oblique Lumbar Interbody Fusion Versus Trans-Kambin Fusion for Lumbar Degenerative Disc Disease – An Observational Study
08:03 – 08:06 AM	Endoscopic Transforaminal Lumbar Interbody Fusion With Expandable Titanium Cage and Posterior MIS Stabilization Under MAC/Epidural Analgesia – Video Presentation
08:06 – 08:09 AM	"Evaluating the Efficacy of Low-Dose Intrathecal Morphine for Pain Management in Spine Surgeries: A Prospective Study"
08:09 – 08:12 AM	Feasibility and Outcomes of Full-Endoscopic Lumbar Interbody Fusion
08:12 – 08:15 AM	Intraoperative CT Navigation for Percutaneous Pedicle Screw Fixation in Thoracolumbar Trauma
08:15 – 08:18 AM	The usefulness of spinal implants with locking mechanisms for thoracolumbar fractures with DISH
08:18 – 08:21 AM	The Efficacy of Minimally Invasive Trans-Sacral Canal Plasty (TSCP) – Comparison of Two Types of Catheters
08:21 – 08:24 AM	Minimally invasive cervical surgery using a long lateral mass screw
08:24 – 08:27 AM	Percutaneous Endoscopic Decompression for Stenosis Associated With Adult Degenerative Scoliosis
08:30 – 09:30 AM	Module - Awake Spine Surgery
08:30 – 08:35 AM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
08:36 – 08:40 AM	Awake Spine Surgery – Our Experience (5 mins)
08:41 – 08:45 AM	Ensuring Safety in Spine Surgery: A Comparative Retrospective Analysis of Anesthetic Approaches in Geriatric Patients (5 mins)
08:46 – 08:50 AM	Awake Spine Surgery in the Lateral Decubitus Position Using a Micro-Endoscopic Technique: A Retrospective Analysis of Prospectively Collected Data of 29 Patients with a Minimum 1-Year Follow-Up (5 mins)
08:51 – 08:56 AM	Preoperative Considerations for Selecting Ideal Candidates for Awake Spine Surgery (6 mins)
08:57 – 09:02 AM	Sedation and Anesthesia Protocols for Awake Spine Surgery: Best Practices (6 mins)
09:03 – 09:08 AM	Endoscopic Spine Surgery Under Local Anesthesia: Techniques, Benefits, and Challenges (6 mins)
09:09 – 09:14 AM	Fusion Considerations in the Awake Spine Surgery Setting (6 mins)
09:15 – 09:24 AM	Discussion (10 mins)
09:25 – 09:30 AM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)

TIME	TOPIC
00 00 40 00 44	
09:30 – 10:30 AM	Module - Spine Surgery in Obese
09:30 – 09:35 AM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
09:36 – 09:40 AM	Outcome of Unilateral Biportal Endoscopy in Overweight and Obese Patients With Lumbar Degenerative Disease: A Prospective Study (5 mins)
09:41 – 09:45 AM	Class 2/3 Obesity Leads to Worse Outcomes Following Minimally Invasive Transforaminal Lumbar Interbody Fusion (5 mins)
09:46 – 09:50 AM	The Effect of BMI on Outcomes Measured in Spinal Endoscopic Surgery (5 mins)
09:51 – 09:56 AM	Preoperative Considerations in Obese Patients Undergoing Minimally Invasive Spine Surgery (6 mins)
09:57 – 10:02 AM	Endoscopic Spine Surgery in Obese Patients: Techniques and Challenges (6 mins)
10:03 – 10:08 AM	Intraoperative Imaging Challenges and Solutions in High BMI Patients (6 mins)
10:09 – 10:14 AM	Fusion Considerations in Minimally Invasive Spine Surgery for Obese Patients (6 mins)
10:15 – 10:24 AM	Discussion (10 mins)
10:25 – 10:30 AM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)
10:25 – 10:30 AM 11:00 AM – 01:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins) MISSAB- SMISS- BSS Plenary Session
11:00 AM – 01:00 PM	MISSAB- SMISS- BSS Plenary Session
11:00 AM - 01:00 PM 11:00 - 11:08 AM	MISSAB- SMISS- BSS Plenary Session Introduction
11:00 AM - 01:00 PM 11:00 - 11:08 AM 11:08 - 11:18 AM	MISSAB- SMISS- BSS Plenary Session Introduction Address by BSS President-Occupational Hazards in Spine Surgery
11:00 AM - 01:00 PM 11:00 - 11:08 AM 11:08 - 11:18 AM 11:18 - 11:28 AM	MISSAB- SMISS- BSS Plenary Session Introduction Address by BSS President-Occupational Hazards in Spine Surgery Address by MISSAB President
11:00 AM - 01:00 PM 11:00 - 11:08 AM 11:08 - 11:18 AM 11:18 - 11:28 AM 11:28 - 11:38 AM	MISSAB- SMISS- BSS Plenary Session Introduction Address by BSS President-Occupational Hazards in Spine Surgery Address by MISSAB President Address from the SMISS President Address by SMISS AP Preisdent - Evolution of SMISS AP and MIS Spine Technology
11:00 AM - 01:00 PM 11:00 - 11:08 AM 11:08 - 11:18 AM 11:18 - 11:28 AM 11:28 - 11:38 AM 11:38 - 11:48 AM	Introduction Address by BSS President-Occupational Hazards in Spine Surgery Address by MISSAB President Address from the SMISS President Address by SMISS AP Preisdent - Evolution of SMISS AP and MIS Spine Technology 2025
11:00 AM - 01:00 PM 11:00 - 11:08 AM 11:08 - 11:18 AM 11:18 - 11:28 AM 11:28 - 11:38 AM 11:38 - 11:48 AM 11:48 - 12:02 PM	Introduction Address by BSS President-Occupational Hazards in Spine Surgery Address by MISSAB President Address from the SMISS President Address by SMISS AP Preisdent - Evolution of SMISS AP and MIS Spine Technology 2025 Dr. Arvind Jayaswal Oration - "6 Ts of Minimally Invasive Spine Surgery"
11:00 AM - 01:00 PM 11:00 - 11:08 AM 11:08 - 11:18 AM 11:18 - 11:28 AM 11:28 - 11:38 AM 11:38 - 11:48 AM 11:48 - 12:02 PM 12:02 - 12:22 PM	Introduction Address by BSS President-Occupational Hazards in Spine Surgery Address by MISSAB President Address from the SMISS President Address by SMISS AP Preisdent - Evolution of SMISS AP and MIS Spine Technology 2025 Dr. Arvind Jayaswal Oration - "6 Ts of Minimally Invasive Spine Surgery" Non-Academic Guest Lecture
11:00 AM - 01:00 PM 11:00 - 11:08 AM 11:08 - 11:18 AM 11:18 - 11:28 AM 11:28 - 11:38 AM 11:38 - 11:48 AM 11:48 - 12:02 PM 12:02 - 12:22 PM 12:22 - 12:30 PM	Introduction Address by BSS President-Occupational Hazards in Spine Surgery Address by MISSAB President Address from the SMISS President Address by SMISS AP Preisdent - Evolution of SMISS AP and MIS Spine Technology 2025 Dr. Arvind Jayaswal Oration - "6 Ts of Minimally Invasive Spine Surgery" Non-Academic Guest Lecture Conclusion Debate- The Paradox of progress: Technology dependence in Spine Surgery - Are We



TIME	TOPIC
02:00 – 03:00 PM	Module - Tumour
02:00 – 02:05 PM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
02:06 – 02:10 PM	A Rare Case of Primary Cervical Intramedullary Spindle Cell Melanoma: A Review of Literature (5 mins)
02:11 – 02:15 PM	An Evaluation of Prognostic Scoring Systems for Survival in a Surgically Treated Cohort of 318 Metastatic Spine Tumor Surgery Patients (5 mins)
02:16 – 02:20 PM	When Is Minimally Invasive Spinal Surgery Not Preferable for Metastatic Spine Disease? (5 mins)
02:21 – 02:26 PM	Surgical Management of Spinal Metastases: Indications and Techniques for Decompression and Stabilization (6 mins)
02:27 – 02:32 PM	Complex Spinal Tumor Resection: Challenges in Achieving Clear Margins and Preserving Neural Function (6 mins)
02:33 – 02:38 PM	Biomechanics of Spinal Reconstruction Post-Tumor Resection: Techniques and Outcomes (6 mins)
02:39 – 02:44 PM	Minimally Invasive Techniques for Spinal Tumor Management: Advantages and Limitations (6 mins)
02:45 – 02:54 PM	Discussion (10 mins)
02:55 – 03:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)
03:00 – 04:00 PM	Module - Osteoporosis
03:00 – 03:05 PM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
03:06 – 03:10 PM	"Which Is the Right Match? Can Dual-Energy X-ray Absorptiometry of the Hip/Radius Be a Potential Alternative to Quantitative Computed Tomography for Spinal Osteoporosis? (5 mins)"
03:11 – 03:15 PM	Surgical Outcome of OVCF With End Plate Fractures and Neurological Deficit Managed by Short-Segment Fixation Augmented With Cement in the Index Vertebra (5 mins)
03:16 – 03:20 PM	Minimally Invasive Short-Segment Cement-Augmented Pedicle Screw Fixation Without Fusion in Osteoporotic Vertebral Compression Fracture With Intra-Vertebral Instability: A Retrospective Analysis (5 mins)
03:21 – 03:26 PM	DEXA vs QCT – Which Is Better? (6 mins)
03:27 – 03:32 PM	Preoperative Management of Osteoporotic Fusion Patients (6 mins)
03:33 – 03:38 PM	MIS Fusion in Osteoporotic Spine: Tips and Techniques (6 mins)
03:39 – 03:44 PM	Avoiding Complications in Surgical Fusion of Osteoporotic Spine (6 mins)
03:45 – 03:54 PM	Discussion (10 mins)
03:55 – 04:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)

TIME	TOPIC
04:00 – 05:00 PM	Module - Tuberculosis
04:00 – 04:05 PM	Moderator 1 – Introduction to the Module (5 mins)
04:06 – 04:10 PM	Delphi-Based Survey for Surgical Indications in Biopsy-Proven Active Adult Spinal Tuberculosis (5 mins)
04:11 – 04:15 PM	Comparative Analysis of Open Fixation and Decompression Versus MIS Fixation With Tubular Decompression in Thoracolumbar Spinal Tuberculosis: A Propensity-Matched Multicenter Study (5 mins)
04:16 – 04:20 PM	Efficacy of Midline Microscopic Transforaminal Decompression With Percutaneous Pedicle Screws: Compartmentalization for Infection Control in Non-Tubercular Spondylodiscitis (5 mins)
04:21 – 04:26 PM	Getting It Right – Biopsy Is the Key to Diagnosing Tuberculosis of the Spine (6 mins)
04:27 – 04:32 PM	Endoscopic Approach to Tuberculosis of the Spine (6 mins)
04:33 – 04:38 PM	When to Consider Fusion in Tuberculosis of the Spine? (6 mins)
04:39 – 04:44 PM	Role of MIS Fusion in Tuberculosis-Related Instability (6 mins)
04:45 – 04:54 PM	Discussion (10 mins)
04:55 – 05:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)
05:00 – 06:00 PM	Module - Cervical Myelopathy
05:00 – 05:05 PM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
05:06 – 05:10 PM	Utility of Ultrasonic Tools for Safe and Effective Bone Resection in Cervical Biportal Endoscopic Posterior Foraminotomy and Discectomy – A Step-by-Step Surgical Video Technique (5 mins)
05:11 – 05:15 PM	Can K-Line Tilt Be Used as a Predictor of Postoperative Kyphotic Deformity After Laminectomy for Cervical Myelopathy? (5 mins)
05:16 – 05:20 PM	Does Elevated Mean Arterial Pressure Lead to Better Outcomes in Degenerative Cervical Myelopathy? – A Prospective, Pilot Randomized Controlled Trial (5 mins)
05:21 – 05:26 PM	Non-Surgical Management Options and Role of Drugs in the Treatment of Cervical Myelopathy (6 mins)
05:27 – 05:32 PM	When to Operate – Decision Algorithm in Cervical Myelopathy (6 mins)
05:33 – 05:38 PM	Effect of Preoperative Cervical Alignment on Surgical Decision-Making (6 mins)
05:39 – 05:44 PM	Factors Affecting Surgical Outcomes of Cervical Myelopathy (6 mins)
05:45 – 05:54 PM	Discussion (10 mins)
05:55 – 06:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)

TIME	TOPIC
06:00 – 07:00 PM	Module - Cervical Radiculopathy
06:00 – 06:05 PM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
06:06 – 06:10 PM	Safety and Efficacy of Unilateral Biportal Endoscopic Decompression for Cervical Spondylotic Radiculopathy – A Single-Center Prospective Study (5 mins)
06:11 – 06:15 PM	Prospective Study Comparing Outcomes of ACDF vs. Posterior Endoscopic Cervical Foraminotomy in the Surgical Management of Compressive Unilateral Cervical Radiculopathy (5 mins)
06:16 – 06:20 PM	Evaluation of Clinical and Radiological Outcomes of Hybrid Cervical Spine Surgery (5 mins)
06:21 – 06:26 PM	Tubular Approach to Posterior Cervical Foraminotomy (5 mins)
06:27 – 06:32 PM	Endoscopic Approach to Posterior Cervical Foraminotomy (6 mins)
06:33 – 06:38 PM	Role of Cervical Fusion in Cases of Unilateral Cervical Radiculopathy (6 mins)
06:39 – 06:44 PM	Cervical Disc Replacement in the Management of Cervical Radiculopathy (6 mins)
06:45 – 06:54 PM	Discussion (10 mins)
06:55 – 07:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)

TIME	TOPIC
08:00 – 08:30 AM	Rapid Fire Session 3 (9 presentations 2+ 1 mins each)
08:00 – 08:03 AM	UBE Revision Surgery for Adjacent Segment Disease After Lumbar Arthrodesis: A Case Presentation
08:03 – 08:06 AM	Hybrid Minimally Invasive Approach for Degenerative Scoliosis: Combining MISS TLIF and KLIF for Optimal Deformity Correction and Fusion
08:06 – 08:09 AM	A Prospective Study Comparing the Outcomes of Anterior Cervical Discectomy and Fusion vs. Posterior Endoscopic Cervical Foraminotomy in the Surgical Management of Compressive Unilateral Cervical Radiculopathy
08:09 – 08:12 AM	The effectiveness of various measures for coronal imbalance in CMIS for adult spinal deformities
08:12 – 08:15 AM	Efficacy of intraoperative taping technique in the reduction of deformity in adolescent idiopathic scoliosis surgery and its impact on surgical outcomes
08:15 – 08:18 AM	Computed Tomography Artifact Mimicking Cervical Spine Fracture-Subluxation: Report of Two Cases and Review of the Literature
08:18 – 08:21 AM	Ethnic Differences in Preoperative Paraspinal Muscle Health in Patients Undergoing Lumbar Spine Surgery: A Comparison of US and Indian Cohorts
08:21 – 08:24 AM	Comparative Analysis of CFR-PEEK and Titanium Implants: Clinical Outcomes and Radiotherapy Implications in Metastatic Spine Tumor Surgery
08:24 – 08:27 AM	Unilateral and Bilateral Facetectomies in Minimally Invasive Transforaminal Lumbar Interbody Fusion (TLIF): A clinico-radiological comparison
08:30 – 09:30 AM	Rapid Fire Session (20 presentations 2 + 1 mins each)
08:30 – 08:33 AM	Surgical Management of Gorham-Stout Disease in the Cervical Spine with Progressive Kyphosis and Myeloradiculopathy: A Diagnostic Dilemma
08:33 – 08:36 AM	Expandable Tubular Retractor-Assisted MIS TLIF for Re-Surgery After Prior Lumbar Disc Surgery: A Comparative Study With Primary MIS-TLIF
08:36 – 08:39 AM	The Clinico-Radiological Outcomes of a Unilateral Approach With Over-the-Top Decompression in Single-Level Adult Degenerative Spondylolisthesis Using a Hybrid Technique
08:39 – 08:42 AM	Overcoming Laterality Challenges in Unilateral Biportal Endoscopy: An Ambidextrous Surgeon's Experience with 25 Cases of Lumbar Spinal Stenosis
08:42 – 08:45 AM	Intracorporeal Saline Lavage: Making Vertebroplasty a Safer Technique
08:45 – 08:48 AM	Multilevel Lumbar Spine Pathologies: Expanding Treatment Horizons with Hybrid Endoscopy Technique
08:48 – 08:51 AM	Minimally Invasive Lumbar Discectomy Using Tubular Dilators and a Retractor: Our Experience With 73 Cases
08:51 – 08:54 AM	Use of a Skin-Fixed Dynamic Reference Frame in Spinal Trauma Surgery

TOPIC

TIME

11:00 AM - 01:00 PM	MISSAB- SMISS- BSS Plenary Session
11:00 – 11:08 AM	Introduction
11:08 – 11:18 AM	Address by BSS President-Occupational Hazards in Spine Surgery
11:18 – 11:28 AM	Address by MISSAB President
11:28 – 11:38 AM	Address from the SMISS President
11:38 – 11:48 AM	Address by SMISS AP Preisdent - Evolution of SMISS AP and MIS Spine Technology 2025
11:48 – 12:02 PM	Dr. Arvind Jayaswal Oration - "6 Ts of Minimally Invasive Spine Surgery"
12:02 – 12:22 PM	Non-Academic Guest Lecture
12:22 – 12:30 PM	Conclusion
12:30 – 01:00 PM	Debate- The Paradox of progress: Technology dependence in Spine Surgery - Are We Losing the Surgical Nuance?
01:00 - 2:00 PM	Lunch
02:00 – 03:00 PM	Industry Symposium
03:00 – 04:00 PM	Industry Symposium
04:00 – 05:00 PM	Industry Symposium
05:00 – 06:00 PM	Industry Symposium
06:00 – 07:00 PM	Industry Symposium



TIME	TOPIC
08:00 – 09:00 AM	Module - Robotic Surgeries
08:00 – 08:05 AM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
08:06 – 08:10 AM	Accuracy Assessment of Planned vs. Actual Trajectories in Robotic Spine Surgery Using Postoperative CT Scans (5 mins)
08:11 – 08:15 AM	Feasibility and Efficacy of Robotic-Guided Selective Nerve Root Block in Lumbosacral Radiculopathies (5 mins)
08:16 – 08:20 AM	Does Robotic Spine Surgery Add Value to Surgical Practice Over Navigation-Based Systems? A Study on Operating Room Efficiency (5 mins)
08:21 – 08:26 AM	Why I Chose to Become a Robotic Spine Surgeon – Truth vs. Hype (6 mins)
08:27 – 08:32 AM	Robotic vs. Navigation-Assisted Spine Surgery: Does Robotics Have an Advantage? (6 mins)
08:33 – 08:38 AM	Use of Robotics in Complex Spine Surgeries (6 mins)
08:39 – 08:44 AM	Does the Cost Justify the Benefits of Robotic Surgeries? (6 mins)
08:45 – 08:54 AM	Discussion (10 mins)
08:55 – 09:00 AM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)
09:00 – 10:00 AM	Module - Navigation Assisted Surgeries
09:00 – 09:05 AM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
09:06 – 09:10 AM	Minimizing Radiation and Maximizing Precision: Initial Experience with Two-Dimensional C-Arm Guided Neuronavigation (5 mins)
09:11 – 09:15 AM	A Prospective Study of 3D Navigation-Guided Single Position OLIF with Posterior Percutaneous Fixation for Indian Patients (5 mins)
09:16 – 09:20 AM	Navigation-Assisted Endoscopic Excision of Lumbar Vertebral Osteoid Osteoma in a 21-Year-Old Male – Video Presentation (5 mins)
09:21 – 09:26 AM	3D Navigation in Spine Surgery: A Cost-Benefit Analysis (6 mins)
09:27 – 09:32 AM	Effect of Radiation on Spine Surgeons – Is Navigation Worth the Cost? (6 mins)
09:33 – 09:38 AM	Navigation-Guided Lumbar Endoscopic Surgeries – Changing the Rules of the Game (6 mins)
09:39 – 09:44 AM	Use of Navigation in Complex Spine Surgeries (6 mins)
09:45 – 09:54 AM	Discussion (10 mins)
09:55 – 10:00 AM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)

TIME	TOPIC
10:00 – 11:00 AM	Module - Tubular Assisted Surgeries
10:00 – 10:05 AM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
10:06 – 10:10 AM	From Open to Tubular: Comparing Surgical Outcomes in Lumbar Disc Herniation (5 mins)
10:11 – 10:15 AM	Assessment of Incidental Durotomy and Its Outcome in Minimally Invasive Tubular-Assisted Lumbar Spine Surgery: A Retrospective Analysis (5 mins)
10:16 – 10:20 AM	Muscle-Preserving Decompression in Lumbar Canal Stenosis: A Comparative Study of Spinous Process Splitting Technique Versus Microtubular Over-the-Top Decompression (5 mins)
10:21 – 10:26 AM	Tubular-Assisted Surgeries – The Right Docking Point (6 mins)
10:27 – 10:32 AM	Learning Curve of Tubular-Assisted Surgeries (6 mins)
10:33 – 10:38 AM	Know Your Armamentarium for Tubular-Assisted Surgeries (6 mins)
10:39 – 10:44 AM	Versatility of Tubular in Spine Surgeries (6 mins)
10:45 – 10:54 AM	Discussion (10 mins)
10:55 – 11:00 AM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)
11:00 – 12:00 PM	Module - Lumbar Fusion – MIS-TLIF
11:00 – 11:05 AM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
11:06 – 11:10 AM	Minimally Invasive versus Open Transforaminal Lumbar Interbody Fusion – A Single-Surgeon, Single-Centre, Retrospective Comparative Analysis (5 mins)
11:11 – 11:15 AM	Perioperative Complications of MIS-TLIF – 10 Years' Experience with MIS-TLIF (5 mins)
11:16 – 11:20 AM	MIS-TLIF for High-Grade Spondylolisthesis of the Lumbar Spine: A Study of Clinical Outcomes and Complications with Follow-Up of Two to Four Years (5 mins)
11:21 – 11:26 AM	Factors Affecting Fusion in MIS-TLIF (6 mins)
11:27 – 11:32 AM	Reduction Techniques in MIS-TLIF (6 mins)
11:33 – 11:38 AM	Role of MIS-TLIF in Degenerative Scoliosis (6 mins)
11:39 – 11:44 AM	MIS-TLIF – My Worst Complications (6 mins)
11:45 – 11:54 AM	Discussion (10 mins)
11:55 – 12:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)

TIME	TOPIC
12:00 – 01:00 PM	Module - Comparative UBE Techniques
12:00 – 12:05 PM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
12:06 – 12:10 PM	Biportal Endoscopic Spine Surgery: A 2-Year Comparative Analysis of Clinical Outcomes for Patients Treated for Single-Level Lumbar Disc Herniations with Radiculopathy Between Uniportal Interlaminar Endoscopic Spine Surgery and UBE (5 mins)
12:11 – 12:15 PM	Uniportal vs. Biportal Interlaminar Endoscopic Decompression for Lumbar Canal Stenosis – A Scoping Review of Complications (5 mins)
12:16 – 12:20 PM	Comparison of Functional Outcomes of Unilateral Biportal Endoscopic Discectomy vs. Microlumbar Discectomy for Single-Level Lumbar Pathology (5 mins)
12:21 – 12:26 PM	Why I Prefer Full Endoscopy vs. UBE (6 mins)
12:27 – 12:32 PM	My Way or the Highway – UBE is the King (6 mins)
12:33 – 12:38 PM	Cost & Benefit Comparison of UBE vs. Full Endoscopy (6 mins)
12:39 – 12:44 PM	Choose the Right Tool – Why I Adapted Both Techniques (6 mins)
12:45 – 12:54 PM	Discussion (10 mins)
12:55 – 01:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)
01:00 - 2:00 PM	Lunch
02:00 – 03:00 PM	Module - OLIF
02:00 – 02:05 PM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
02:06 – 02:10 PM	A Staged-OLIF Approach Can Minimize Construct Lengths in Adult Spinal Deformity – A Case Series and Literature Review (5 mins)
02:11 – 02:15 PM	Stand-Alone OLIF: A Viable Treatment Option for Adjacent Segment Disease (5 mins)
02:16 – 02:20 PM	Complications of Minimally Invasive OLIF51 Procedure: Insights from Ten Years of Experience (5 mins)
02:21 – 02:26 PM	Relevance of Clinical and Radiological Anatomy in Deciding the OLIF Approaches (6 mins)
02:27 – 02:32 PM	OLIF vs. ALIF – Ideal Choice for Lower Lumbar Fusion? (6 mins)
02:33 – 02:38 PM	Complications in Lateral Spine Surgeries – How to Avoid? (6 mins)
02:39 – 02:44 PM	Lumbar Disc Replacement – Why Fuse the Lumbar Spine? (6 mins)
02:45 – 02:54 PM	Discussion (10 mins)
02:55 – 03:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)

TIME	TOPIC
03:00 – 04:00 PM	Module - OLIF Comparative Study (Battle for Fusion Technique)
03:00 – 03:05 PM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
03:06 – 03:10 PM	Single-Position Lateral Lumbar Interbody Fusion and Pedicle Screw Fixation: Preliminary Experience and Perioperative Results (5 mins)
03:11 – 03:15 PM	Clinical Outcomes of Oblique Lumbar Interbody Fusion (OLIF) with Biportal Endoscopic Interlaminar Decompression: A Comparative Analysis with TLIF (5 mins)
03:16 – 03:20 PM	Prospective Study to Compare Minimally Invasive TLIF vs. OLIF in the Treatment of Adult Degenerative Scoliosis (5 mins)
03:21 – 03:26 PM	Does the Height of the Cage Influence Lordosis in MIS Fusion Surgeries? (6 mins)
03:27 – 03:32 PM	Effect of Fusion on the Choice of Cage: OLIF vs. TLIF (6 mins)
03:33 – 03:38 PM	One-Level Fusion Surgery: My Reasons for Choosing OLIF over TLIF (6 mins)
03:39 – 03:44 PM	OLIF vs. TLIF for Multilevel Fusion Surgeries (6 mins)
03:45 – 03:54 PM	Discussion (10 mins)
03:55 – 04:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)
04:00 – 05:00 PM	Module – MIS Fusion Comparative Study
04:00 – 04:05 PM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
04:06 – 04:10 PM	Superior Facet Joint Violations in Single-Level Minimally Invasive and Open Transforaminal Lumbar Interbody Fusion: A Comparative Study (5 mins)
04:11 – 04:15 PM	Comparative Study of Clinical & Radiological Outcomes Between Tubular Retractor and Biportal Endoscopic TLIF Using Double Cages (5 mins)
04:16 – 04:20 PM	A Comparative Study of Functional Outcomes in MIS-TLIF vs. Other Surgical Modalities for Lumbar Spondylolisthesis (5 mins)
04:21 – 04:26 PM	How Early is Too Early to Adapt a New Technique? (6 mins)
04:27 – 04:32 PM	MIS-TLIF: One Solution to Different Lumbar Pathologies (6 mins)
04:33 – 04:38 PM	UBE Fusion: Tips, Tricks, and Learning Curve (6 mins)
04:39 – 04:44 PM	KLIF: Indirect Decompression and Fusion is the Way Forward (6 mins)
04:45 – 04:54 PM	Discussion (10 mins)
04:55 – 05:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)



TIME	TOPIC	
05:00 – 06:00 PM	Module- Lumbar Fusion - Degenerative Scoliosis	
05:00 – 05:05 PM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)	
05:06 – 05:10 PM	Characteristics of Patients Who Can Tolerate Postoperative PI–LL >10° in MIS Short Fusion for Adult Spinal Deformity (5 mins)	
05:11 – 05:15 PM	Is Circumferential Minimally Invasive Surgery Using Lateral Interbody Fusion and Percutaneous Pedicle Screws Effective for Severe Adult Spinal Deformity? (5 mins)	
05:16 – 05:20 PM	Role of cMIS (Circumferential Minimally Invasive Spine Surgery) in Adult Spine Deformity Correction (5 mins)	
05:21 – 05:26 PM	Degenerative Scoliosis – Preoperative Planning (6 mins)	
05:27 – 05:32 PM	Is MIS the Way Forward in Degenerative Scoliosis? (6 mins)	
05:33 – 05:38 PM	C-MIS Fusion: Tips, Tricks, and Limitations (6 mins)	
05:39 – 05:44 PM	Avoiding Complications in Surgical Management of Degenerative Scoliosis (6 mins)	
05:45 – 05:54 PM	Discussion (10 mins)	
05:55 – 06:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)	
06:00 – 07:00 PM	Module - UBE Fusion	
06:00 – 06:05 PM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)	
06:06 – 06:10 PM	Unilateral Biportal Endoscopic Lumbar Interbody Fusion (ULIF) Combined with Accessory Incision and Kirschner Wire: Technique Note and Preliminary Results (5 mins)	
06:11 – 06:15 PM	Comparative Analysis of Functional and Radiological Outcomes in MIS-TLIF vs UBE-TLIF in Lumbar Degenerative Pathologies (5 mins)	
06:16 – 06:20 PM	A Prospective Analysis of O-Arm Navigation-Guided Unilateral Biportal Endoscopic Transforaminal Lumbar Interbody Fusion (NAV-UBE TLIF) (5 mins)	
06:21 – 06:26 PM	Anatomical Considerations for Case Selection in UBE Fusion (6 mins)	
06:27 – 06:32 PM	The Double Cage Technique in Biportal Endoscopic Fusion (6 mins)	
06:33 – 06:38 PM	Role of Navigation in UBE Fusion (6 mins)	
06:39 – 06:44 PM	UBE-XLIF and the Advantages of Larger Cages (6 mins)	7
06:45 – 06:54 PM	Discussion (10 mins)	
06:55 – 07:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)	
07:00 – 08:00 PM	CLOSING CEREMONY	y

TIME	TOPIC
08:00 – 09:00 AM	MISSABCON: Thoracolumbar Fracture
08:00 – 08:05 AM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
08:06 – 08:10 AM	Thoracolumbar Fractures in Patients with Variable Neurological Deficit: A Comparative Study of the Functional and Radiological Results of Open Pedicle Screw Fixation vs. Percutaneous Methods (5 mins)
08:11 – 08:15 AM	Exploring the Efficacy of Minimally Invasive Surgical Fixation in Thoracolumbar Spinal Injuries (5 mins)
08:16 – 08:20 AM	Refining Outcomes in Thoracolumbar Burst Fractures: The Role of Minimally Invasive Direct Decompression and Interbody Fusion (5 mins)
08:21 – 08:26 AM	Anatomical Considerations in the Thoracolumbar Spine: Unique Features and Implications for Surgical Intervention (6 mins)
08:27 – 08:32 AM	Role of Anterior Support in Thoracolumbar Spine Fixation: Techniques and Outcomes (6 mins)
08:33 – 08:38 AM	Decompression vs. Ligamentotaxis in the Management of Thoracolumbar Fractures: A Comparative Approach (6 mins)
08:39 – 08:44 AM	Minimally Invasive Surgical (MIS) Approaches to Thoracolumbar Fractures: Advancements and Challenges (6 mins)
08:45 – 08:54 AM	Discussion (10 mins)
08:55 – 09:00 AM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)
09:00 – 10:00 AM	MISSABCON: Implants, Cement & Biologics in Spine Surgery
09:00 – 09:05 AM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
09:06 – 09:10 AM	Double Cement Application Technique of Balloon Kyphoplasty for Osteoporotic Vertebral Fractures (5 mins)
09:11 – 09:15 AM	Pedicle Cage – An Innovation in Minimally Invasive Vertebral Anterior Column Augmentation (5 mins)
09:16 – 09:20 AM	Radiological Study of the Effect of 3D-Printed Titanium Cages on Local Kyphosis Formation and Prevention of Subsidence in Lumbar Posterior Interbody Fusion (TLIF) (5 mins)
09:21 – 09:26 AM	Selecting the Optimal Cement for Augmentation in Vertebroplasty and Spine Surgery (6 mins)
09:27 – 09:32 AM	The Impact of Cage Type on Minimally Invasive Spine Fusion (6 mins)
09:33 – 09:38 AM	Choosing the Right Graft in Minimally Invasive Spine Fusion Surgery (6 mins)
09:39 – 09:44 AM	The Role of Biologics in Enhancing Spine Fusion: Current Trends and Future Directions (6 mins)
09:45 – 09:54 AM	Discussion (10 mins)
09:55 – 10:00 AM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)

TIME	TOPIC
10:00 – 11:00 AM	MISSABCON: Infection
10:00 – 10:05 AM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
10:06 – 10:10 AM	Risk of Infection in Cervical Spine Surgery Following Epidural Steroid Injection: A Systematic Review and Meta-Analysis (5 mins)
10:11 – 10:15 AM	Navigation-Assisted Endoscopic Management of Thoracolumbar Spondylodiscitis: A Novel Minimally Invasive Technique (5 mins)
10:16 – 10:20 AM	Clinical and Radiological Outcomes of Extreme Lateral Interbody Fusion (XLIF) in the Treatment of Lumbar Spondylodiscitis – A Multi-Center Study (5 mins)
10:21 – 10:26 AM	Preoperative Risk Factors for Infection in Spine Surgery: Identifying and Mitigating Potential Complications (6 mins)
10:27 – 10:32 AM	Understanding the Pathogenesis of Discitis: Advancements in Diagnosis, Modality, and Treatment Approaches (6 mins)
10:33 – 10:38 AM	Minimally Invasive Non-Fusion Techniques for Managing Spondylodiscitis: A New Frontier in Spinal Infection Treatment (6 mins)
10:39 – 10:44 AM	Minimally Invasive Fusion Techniques for Managing Spondylodiscitis (6 mins)
10:45 – 10:54 AM	Discussion (10 mins)
10:55 – 11:00 AM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)
11:00 – 12:00 PM	MISSABCON: Risk factors/Complications
11:00 – 11:05 AM	Moderator 1 - Introduction to the module (5 mins)
11:06 – 11:10 AM	Prevalence and Risk Factors of Neck Pain in Spine Surgeons – Are We Our Own Patients? (5 mins)
11:11 – 11:15 AM	Managing Lumbar Adjacent Segment Disease Using Minimally Invasive Techniques (5 mins)
11:16 – 11:20 AM	Peri-operative Complications in Minimally Invasive TLIF for Degenerative Listhesis: A Comparative Analysis of Regional Versus General Anesthesia in a Large Patient Cohort (5 mins)
11:21 – 11:26 AM	Advancements in Imaging Technology: Enhancing Precision and Minimizing Complications in MIS Spine Surgery (6 mins)
11:27 – 11:32 AM	Managing Risk Factors & Complications in Minimally Invasive Spine Surgery: Prevention Strategies and Best Practices (6 mins)
11:33 – 11:38 AM	The Critical Role of Neuromonitoring in Minimally Invasive Spine Surgery (6 mins)
11:39 – 11:44 AM	The Importance of Consent, Counseling, Documentation, and Communication in Addressing Postoperative Complications in Spine Surgery (6 mins)
11:45 – 11:54 AM	Discussion (10 mins)
11:55 – 12:00 PM	Moderator 2 – Literature Review / Conclusion (6 mins)

TIME	TOPIC
12:00 – 01:00 PM	MISSABCON: Best Paper Session (6 presentations + 4 mins discussion)
12:00 – 12:10 PM	Analysis of Uniportal Percutaneous Cervical Endoscopic Discectomy: A Single-Center Study of 64 Patients (6 \pm 4 mins)
12:11 – 12:20 PM	Classifying Invasiveness of Minimally Invasive Spine Surgery (MISS) Techniques: Toward a Standardized System (6 \pm 4 mins)
12:21 – 12:30 PM	What Do Patients Want? A Priority List of Patients' Expectations (6 + 4 mins)
12:31 – 12:40 PM	Decompression Alone vs. Decompression with Fusion (TLIF) for Degenerative Lumbar Spondylolisthesis: Do the 5-Year Results Differ in Minimally Invasive Surgeries? (6 + 4 mins)
12:41 – 12:50 PM	Effect of Facet Joint Degeneration on Clinical and Radiographic Outcomes After Oblique Lumbar Interbody Fusion (OLIF) (6 \pm 4 mins)
12:51 – 01:00 PM	Learning Curve of Minimally Invasive C1–C2 Trans-Articular Screw Fixation (MIS-TAS): Over a Period of Five Years (6 \pm 4 mins)
01:00 - 2:00 PM	Lunch
02:00 – 03:00 PM	BSSCON: Session I - Osteoporosis Related Complications in MIS Surgery
02:00 - 02:15 PM	Case 1: Percutaneous Screw failure (15 mins)
02:16 - 02:30 PM	Case 2: Vertebroplasty failure extrusion collapse (15 mins)
02:31 - 02:40 PM	Lecture: Tips and Tricks to prevent percutanoeus screw failures in osteoporotic spine (10 mins)
02:41 - 02:50 PM	Lecture: Preoperative optimization of osteoporosis in elective MIS lumbar surgery (10 mins)
02:51 - 02:55 PM	Q&A (5 mins)
03:00 – 04:00 PM	BSSCON: Oration
03:00 – 03:30 PM	BSS Guest Oration - Reaching the Top: What Really Matters! (25+5 mins)
03:30 – 03:40 PM	BSS Presidential Oration - The Evolution of Surgery for Spinal Tuberculosis $(7+3 \; \text{mins})$
04:00 – 05:30 PM	BSSCON – VJ Laheri BOS Best Paper Competition
04:00 – 04:10 PM	Novel Anatomic Profile Lateral Lumbar Interbody Cage Can Reduce Endplate Fracture and Subsidence Compared with Common Wedge Profile $(7+3\ \text{mins})$
04:11 – 04:20 PM	Comparative Analysis of Three Generations of Vertebral Body Augmentation Procedures for Osteoporotic Compression Fractures – Our Experience (7+3 mins)
04:21 – 04:30 PM	Classification of UBE Procedure According to Time and Its Impact on Complications (7+3 mins)

TIME	TOPIC
04:31 – 04:40 PM	Effects of Mechanical Bowel Preparation and Probiotic Prophylaxis on Postoperative Ileus in Patients Undergoing Posterior Spine Surgery: A Randomized Controlled Trial (7+3 mins)
04:41 – 04:50 PM	Redefining the Cervical Pedicle Entry Point (CPEP) in Insertion of Cervical Pedicle Screw Using O-Arm Navigation – A Prospective Radiological Study in Indian Subjects (7+3 mins)
04:51 – 05:00 PM	Risk Factor for Cage Retropulsion After Transforaminal Lumbar Interbody Fusion (TLIF) $(7+3\ \text{mins})$
05:01 – 05:10 PM	Impact of Patient Positioning on Surgical Outcomes and Patient Safety in Spinal Surgeries: Results of a Systematic Review and Indian Expert Consensus (7+3 mins)
05:11 – 05:20 PM	Ponte Osteotomy Using Ultrasonic Bone Scalpel in Spinal Deformity Expedites Safe Execution Bloodlessly: Technical Tips and Pearls (7+3 mins)
05:21 – 05:30 PM	A retrospective single-center review of the performance of polymer embedded biphasic calcium phosphate bone graft with submicron needle-shaped topography used standalone in Transforaminal Lumbar Interbody Fusion
05:30 – 06:30 PM	BSSCON : Session II : Spine Tumors
05:31 – 05:45 PM	Interactive Case-Based Panel Discussion – Case 1: Vertebral Hemangioma (15 mins)
05:46 – 06:00 PM	Interactive Case-Based Panel Discussion – Case 2: Giant Cell Tumor (15 mins)
06:01 – 06:15 PM	Interactive Case-Based Panel Discussion – Case 3: Aneurysmal Bone Cyst / Osteoblastoma (15 mins)
06:16 – 06:30 PM	Interactive Case-Based Panel Discussion – Case 4: PNET (Primitive Neuroectodermal Tumor) (15 mins)
06:30 – 07:00 PM	BSSCON : Rapid Fire Session
06:31 – 06:33 PM	Full Endoscopic Lumbar Interbody Fusion for High-Grade Spondylolisthesis Using Vertebroplasty-Augmented Screws in Osteoporotic Spine (2+1 Mins)
06:34 – 06:36 PM	Comparative Analysis of Morphological Changes in Multifidus Muscle in Relation to Surgical Techniques for Single-Level Lumbar Decompression $(2+1 \text{ Mins})$
06:37 – 06:39 PM	Salvage Oblique Lateral Interbody Fusion for Failed Transforaminal Lumbar Interbody Fusion (2+1 Mins)
06:40 – 06:42 PM	Efficacy of Microendoscopic Lumbar Interbody Fusion (MELIF) in Revision Spine Surgery (2+1 Mins)
07:00 – 08:00 PM	BSSCON - General Body Meeting



TIME	TOPIC
08:00 – 09:00 AM	Industry Cymnasium
	Industry Symposium
09:00 – 10:00 AM	Industry Symposium
10:00 – 11:00 AM	Industry Symposium
 11:00 – 12:00 PM	Industry Symposium
12:00 – 01:00 PM	Industry Symposium
01:00 - 02:00 PM	Lunch
	Industry Symposium
03:00 – 04:00 PM	Industry Symposium
 04:00 – 05:30 PM	Industry Symposium
05:30 – 06:30 PM	Industry Symposium
 06:30 – 07:00 PM	Rapid Fire Session

Cadaveric Workshop - Endoscopy and UBE

SUNDAY, 13TH JULY 2025

Topiwala National Medical College & B. Y. L. Nair Charitable Hospital, Mumbai Central, Mumbai

Cadaveric Workshop - Tubular & Robotic Surgeries
Dr. D. Y. Patil Hospital and Medical College, Nerul, Navi Mumbai



RESIDENTIAL NATIONAL PACKAGES

Residential Packages: 2 Nights 3 Days

(Check in: Thursday, 10th July, 2025 at 3:00 pm | Check out: Saturday, 12th July, 2025 at 12:00 pm)

Category	Early Bird Up to 31st Oct 2024	1st Nov 2024 to 31st Jan 2025	1st Feb 2025 to 31st May 2025	Late & Spot
Twin Sharing	37,000 +18% GST	38,000 +18% GST	39,000 +18% GST	40,000 +18% GST
	= Rs. 43,660	= Rs. 44,840	= Rs. 46,020	= Rs. 47,200
Single Occupancy	47,000 +18% GST	48,000 +18% GST	49,000 +18% GST	50,000 +18% GST
	= Rs. 55,460	= Rs. 56,640	= Rs. 57,820	= Rs. 59,000
Delegate +	68,000 +18% GST	69,000 +18% GST	70,000 +18% GST	71,000 +18% GST
Accompanying Person	= Rs. 80,240	= Rs. 81,420	= Rs. 82,600	= Rs. 83,780

Residential package is inclusive of:

- Room at Hotel The Taj Mahal Palace, Mumbai Check in: Thursday, 10th July, 2025 at 3:00 pm & Check out: Saturday, 12th July, 2025 at 12:00 pm
- Conference Registration Fees
- Breakfast on 11th & 12th July 2025 (Friday & Saturday)
- Conference Lunches on 10th, 11th & 12th July 2025 (Thursday to Saturday)
- Residential Dinners on 10th & 11th July 2025 (Thursday & Friday)
- Visit to Trade Area
- GST Taxes as applicable

Residential Packages: 3 Nights 4 Days

(Check in: Wednesday, 9th July, 2025 at 3:00 pm | Check out: Saturday, 12th July, 2025 at 12:00 pm)

Category	Early Bird Up to 31st Oct 2024	1st Nov 2024 to 31st Jan 2025	1st Feb 2025 to 31st May 2025	Late & Spot
Twin Sharing	46,000 +18% GST	47,000 +18% GST	48,000 +18% GST	49,000 +18% GST
	= Rs. 54,280	= Rs. 55,460	= Rs. 56,640	= Rs. 57,820
Single Occupancy	61,000 +18% GST	62,000 +18% GST	63,000 +18% GST	64,000 +18% GST
	= Rs. 71,980	= Rs. 73,160	= Rs. 74,340	= Rs. 75,520
Delegate +	80,000 +18% GST	81,000 +18% GST	82,000 +18% GST	83,000 +18% GST
Accompanying Person	= Rs. 94,400	= R s. 95,580	= Rs. 96,760	= Rs. 97,940

Residential package is inclusive of:

- Room at Hotel the Taj Mahal Palace, Mumbai Check in: Wednesday, 09th July, 2025 at 3:00 pm & Check out: Saturday, 12th July, 2025 at 12:00 pm
- Conference Registration Fees
- Breakfast on 10th, 11th & 12th July 2025 (Thursday to Saturday)
- Conference Lunches on 10th, 11th & 12th July 2025 (Thursday to Saturday)
- Residential Dinners on 09th, 10th & 11th July 2025 (Wednesday to Friday)
- Visit to Trade Area
- · GST Taxes as applicable

Please note:

• No pick up drops from Airport, railways station or bus stand • The Hotel check in time is 15.00 hrs and check out time is 12.00 Noon • Early check in & late check-out is strictly subject to availability • Internet, Mini Bar, Room service, laundry and telephones etc will be settled by the guest at the time of check out • You are requested to carry a photo ID proof required by the hotel at the time of check in

RESIDENTIAL INTERNATIONAL PACKAGES

Residential Packages: 2 Nights 3 Days

(Check in: Thursday, 10th July, 2025 at 3:00 pm | Check out: Saturday, 12th July, 2025 at 12:00 pm)

Category	Early Bird Up to 31st Oct 2024	1st Nov 2024 to 31st Jan 2025	1st Feb 2025 to 31st May 2025	Late & Spot
SMISS Member	\$ 800 + 18% GST	\$ 850 + 18% GST	\$ 900 + 18% GST	\$ 950 + 18% GST
Single Occupancy	= \$ 944	= \$ 1003	= \$ 1062	= \$ 1121
SMISS Member	\$ 900 + 18% GST	\$ 950 + 18% GST	\$ 1000 + 18% GST	\$ 1050 + 18% GST
Delegate + 1 AP	= \$ 1062	= \$ 1121	= \$ 1180	= \$ 1239
SMISS Non Member	\$ 1050 + 18% GST	\$ 1100 + 18% GST	\$ 1150 + 18% GST	\$ 1200 + 18% GST
Single Occupancy	= \$ 1239	= \$ 1298	= \$ 1357	= \$ 1414
SMISS Non Member	\$ 1150 + 18% GST	\$ 1200 + 18% GST	\$ 1250 + 18% GST	\$ 1300 + 18% GST
Delegate + 1 AP	= \$ 1357	= \$ 1414	= \$ 1475	= \$ 1534

Residential package is inclusive of:

- Room at Hotel The Taj Mahal Palace, Mumbai Check in: Thursday, 10th July, 2025 at 2:00 pm & Check out: Saturday, 12th July, 2025 at 12:00 pm
- Conference Registration Fees
- Breakfast on 11th & 12th July 2025 (Friday & Saturday)
- Conference Lunches on 10th, 11th & 12th July 2025 (Thursday to Saturday)
- Residential Dinners on 10th & 11th July 2025 (Thursday & Friday)
- Visit to Trade Area
- · GST Taxes as applicable

Residential Packages: 3 Nights 4 Days

(Check in: Wednesday, 9th July, 2025 at 2:00 pm | Check out: Saturday, 12th July, 2025 at 12:00 pm)

Category	Early Bird Up to 31st Oct 2024	1st Nov 2024 to 31st Jan 2025	1st Feb 2025 to 31st May 2025	Late & Spot
SMISS Member	\$ 950 + 18% GST	\$ 1000 + 18% GST	\$ 1050 + 18% GST	\$ 1100 + 18% GST
Single Occupancy	= \$ 1121	= \$ 1180	= \$ 1239	= \$ 1298
SMISS Member	\$ 1050 + 18% GST	\$ 1100 + 18% GST	\$ 1150 + 18% GST	\$ 1200 + 18% GST
Delegate + 1 AP	= \$ 1145	= \$ 1298	= \$ 1357	= \$ 1414
SMISS Non Member	\$ 1200 + 18% GST	\$ 1250 + 18% GST	\$ 1300 +18% GST	\$ 1350 + 18% GST
Single Occupancy	= \$ 1414	= \$ 1475	= \$ 1534	= \$ 1593
SMISS Non Member	\$ 1300 + 18% GST	\$ 1350 + 18% GST	\$ 1400 + 18% GST	\$ 1450 + 18% GST
Delegate + 1 AP	= \$ 1534	= \$ 1593	= \$ 1652	= \$ 1711

Residential package is inclusive of:

- Room at Hotel The Taj Mahal Palace, Mumbai Check in: Wednesday, 09th July, 2025 at 2:00 pm & Check out: Saturday, 12th July, 2025 at 12:00 pm
- Conference Registration Fees
- Breakfast on 10th, 11th & 12th July 2025 (Thursday to Saturday)
- Conference Lunches on 10th, 11th & 12th July 2025 (Thursday to Saturday)
- Residential Dinners on 09th, 10th & 11th July 2025 (Wednesday to Friday)
- Visit to Trade Area
- GST Taxes as applicable

NON RESIDENTIAL PACKAGES

Non Residential Packages - National Packages:

Category	Early Bird Up to 31st Oct 2024	1st Nov 2024 to 31st Jan 2025	1st Feb 2025 to 31st May 2025	Late & Spot
SMISS/ MISSAB/	20,000 +18% GST	21,000 +18% GST	22,000 + 18% GST	23,000 +18% GST
BSS Members	= Rs. 23,600	= Rs. 24,780	= Rs. 25,960	= Rs. 27,140
NON SMISS /	22,000 +18% GST	23,000 +18% GST	24,000 + 18% GST	25,000 +18% GST
BSS Member	= Rs. 25,960	= Rs. 27,140	= Rs. 28,320	= Rs. 29,500
PG Students/	17,000 +18% GST	18,000 +18% GST	19,000 + 18% GST	20,000 +18% GST
Fellows	= Rs. 20,060	= Rs. 21240	= Rs. 22,420	= Rs. 23,600
Accompanying	18,000 +18% GST	19,000 +18% GST	20,000 + 18% GST	21,000 +18% GST
Person	= Rs. 21,240	= Rs. 22,420	= Rs. 23,600	= Rs. 24,780

Non-residential Package Includes:

- Conference Registration Fees
- Conference Lunches on 10th, 11th & 12th July 2025 (Thursday to Saturday)
- Dinner on 10th & 11th July, 2025
- GST Taxes as applicable
- · Visit to Trade Area

Non Residential Packages - International Packages:

Category	Early Bird Up to 31st Oct 2024	1st Nov 2024 to 31st Jan 2025	1st Feb 2025 to 31st May 2025	Late & Spot
International	\$ 300 +18% GST	\$ 350 +18% GST	\$ 400 +18% GST	\$ 450 +18% GST
SMISS Member	= \$ 354	= \$ 413	= \$ 472	= \$ 531
International	\$ 350 +18% GST	\$ 400 +18% GST	\$ 450 +18% GST	\$ 500 +18% GST
SMISS Non Member	= \$ 413	= \$ 472	= \$ 531	= \$ 590

Non-residential Package Includes:

- Non-residential Package Includes:
- Conference Registration Fees
- Conference Lunches on 10th, 11th & 12th July 2025 (Thursday to Saturday)
- Dinner on 10th & 11th July, 2025
- GST Taxes as applicable
- Visit to Trade Area

HERITAGE WING NATIONAL PACKAGES

Residential Packages: 2 Nights 3 Days

(Check in: Thursday, 10th July, 2025 at 3:00 pm | Check out: Saturday, 12th July, 2025 at 12:00 pm)

Category	Early Bird Up to 31st Oct 2024	1st Nov 2024 to 31st Jan 2025	1st Feb 2025 to 31st May 2025	Late & Spot
Twin Sharing	42,000 + 18% GST	43,000 + 18% GST	44,000 + 18% GST	45,000 + 18% GST
	= Rs. 49,560	= Rs. 50,740	= Rs. 51,920	= Rs. 53,100
Single Occupancy	58,000 + 18% GST	59,000 + 18% GST	60,000 + 18% GST	61,000 + 18% GST
	= Rs. 68,440	= Rs. 69,620	= Rs. 70,800	= Rs. 71,980
Delegate +	82,000 + 18% GST	83,000 + 18% GST	84,000 + 18% GST	85,000 + 18% GST
Accompanying Person	= Rs. 96,760	= Rs. 97,940	= Rs. 99,120	= Rs. 1,00,300

Residential package is inclusive of:

- Room in the Heritage Wing of Hotel The Taj Mahal Palace, Mumbai Check in: Thursday, 10th July, 2025 at 2:00 pm & Check out: Saturday, 12th July, 2025 at 12:00 pm
- Conference Registration Fees
- Breakfast on 11th & 12th July 2025 (Friday & Saturday)
- Conference Lunches on 10th, 11th & 12th July 2025 (Thursday to Saturday)
- Residential Dinners on 10th & 11th July 2025 (Thursday & Friday)
- · Visit to Trade Area
- GST Taxes as applicable

Residential Packages: 3 Nights 4 Days

(Check in: Wednesday, 9th July, 2025 at 3:00 pm | Check out: Saturday, 12th July, 2025 at 12:00 pm)

Category	Early Bird Up to 31st Oct 2024	1st Nov 2024 to 31st Jan 2025	1st Feb 2025 to 31st May 2025	Late & Spot
Twin Sharing	57,000 + 18% GST	58,000 + 18% GST	59,000 + 18% GST	60,000 + 18% GST
	= Rs. 67,260	= Rs. 68,440	= Rs. 69,620	= Rs. 70,800
Single Occupancy		82,000 + 18% GST = Rs. 96,760	83,000 + 18% GST = Rs. 97,940	84,000 + 18% GST = Rs. 99,120
Delegate +	1,12,000 + 18% GST	1,13,000 + 18% GST	1,14,000 + 18% GST	1,15,000 + 18% GST
Accompanying Person	= Rs. 1,32,160	= Rs. 1,33,340	= Rs. 1,34,520	= Rs . 1,35,700

Residential package is inclusive of:

- Room in the Heritage Wing of Hotel the Taj Mahal Palace, Mumbai Check in: Wednesday, 09th July, 2025 at 2:00 pm & Check out: Saturday, 12th July, 2025 at 12:00 pm
- Conference Registration Fees
- Breakfast on 10th, 11th & 12th July 2025 (Thursday to Saturday)
- Conference Lunches on 10th, 11th & 12th July 2025 (Thursday to Saturday)
- Residential Dinners on 09th, 10th & 11th July 2025 (Wednesday to Friday)
- Visit to Trade Area
- · GST Taxes as applicable

HERITAGE WING INTERNATIONAL PACKAGES

Residential Packages: 2 Nights 3 Days

(Check in: Thursday, 10th July, 2025 at 3:00 pm | Check out: Saturday, 12th July, 2025 at 12:00 pm)

Category	Early Bird Up to 31st Oct 2024	1st Nov 2024 to 31st Jan 2025	1st Feb 2025 to 31st May 2025	Late & Spot
SMISS Member	\$ 1000 + 18% GST	\$ 1050 + 18% GST	\$ 1100 + 18% GST	\$ 1150 + 18% GST
Single Occupancy	= \$ 1180	= \$ 1239	= \$ 1298	= \$ 1357
SMISS Member	\$ 1100 + 18% GST	\$ 1150 + 18% GST	\$ 1200 + 18% GST	\$ 1250 + 18% GST
Delegate + 1 AP	= \$ 1298	= \$ 1357	= \$ 1414	= \$ 1475
SMISS Non Member	\$ 1250 + 18% GST	\$ 1300 + 18% GST	\$ 1350 + 18% GST	\$ 1400 + 18% GST
Single Occupancy	= \$ 1475	= \$ 1534	= \$ 1593	= \$ 1652
SMISS Non Member	\$ 1350 + 18% GST	\$ 1400 + 18% GST	\$ 1450 + 18% GST	\$ 1500 + 18% GST
Delegate + 1 AP	= \$ 1593	= \$ 1652	= \$ 1711	= \$ 1770

Residential package is inclusive of:

- Room in the Heritage Wing of Hotel The Taj Mahal Palace, Mumbai Check in: Thursday, 10th July, 2025 at 2:00 pm & Check out: Saturday, 12th July, 2025 at 12:00 pm
- Conference Registration Fees
- Breakfast on 11th & 12th July 2025 (Friday & Saturday)
- Conference Lunches on 10th, 11th & 12th July 2025 (Thursday to Saturday)
- Residential Dinners on 10th & 11th July 2025 (Thursday & Friday)
- Visit to Trade Area
- · GST Taxes as applicable

Residential Packages: 3 Nights 4 Days

(Check in: Wednesday, 9th July, 2025 at 2:00 pm | Check out: Saturday, 12th July, 2025 at 12:00 pm)

Category	Early Bird Up to 31st Oct 2024	1st Nov 2024 to 31st Jan 2025	1st Feb 2025 to 31st May 2025	Late & Spot
SMISS Member	\$ 1150 + 18% GST	\$ 1200 + 18% GST	\$ 1250 + 18% GST	\$ 1300 + 18% GST
Single Occupancy	= \$ 1357	= \$ 1414	= \$ 1475	= \$ 1534
SMISS Member	\$ 1250 + 18% GST	\$ 1300 + 18% GST	\$ 1350 + 18% GST	\$ 1400 + 18% GST
Delegate + 1 AP	= \$ 1475	= \$ 1534	= \$ 1593	= \$ 1652
SMISS Non Member	\$ 1400 + 18% GST	\$ 1450 + 18% GST	\$ 1500 + 18% GST	\$ 1550 + 18% GST
Single Occupancy	= \$ 1652	= \$ 1711	= \$ 1770	= \$ 1829
SMISS Non Member	\$ 1500 + 18% GST	\$ 1550 + 18% GST	\$ 1600 + 18% GST	\$ 1650 + 18% GST
Delegate + 1 AP	= \$ 1770	= \$ 1829	= \$ 1888	= \$ 1947

Residential package is inclusive of:

- Room in the Heritage Wing of Hotel The Taj Mahal Palace, Mumbai Check in: Wednesday, 09th July, 2025 at 2:00 pm
 Check out: Saturday, 12th July, 2025 at 12:00 pm
- Conference Registration Fees
- Breakfast on 10th, 11th & 12th July 2025 (Thursday to Saturday)
- Conference Lunches on 10th, 11th & 12th July 2025 (Thursday to Saturday)
- Residential Dinners on 09th, 10th & 11th July 2025 (Wednesday to Friday)
- Visit to Trade Area
- · GST Taxes as applicable

CADAVERIC WORKSHOPS

Cadaveric Workshop on 13th July 2025

Workshops	Venue	Amount
Cadaveric Workshop - Endoscopy and UBE	Topiwala National Medical College & B. Y. L. Nair Charitable Hospital, Mumbai Central, Mumbai	Rs. 25,960 •
Cadaveric Workshop - Tubular & Robotic Surgeries	Dr. D. Y. Patil Hospital and Medical College, Nerul, Navi Mumbai.	Rs. 25,960







CANCELLATION POLICY:

DEDUCTION OF CHARGES WILL BE AS FOLLOWS:

- Up to 31st December 2024 25% of registration & accommodation fee
- Before 31st March 2025 50% of registration & accommodation fee
- After 15th June 2025 No Refund
- All queries and requests for cancellation should be made to the conference secretariat
- Any query of request after 15th June 2025 will not be entertained and no refund can be availed
- The refund will be made by cheque after the date of the conference

PAYMENT DETAILS

Multicity Cheques or DD should be in the name of "BOMBAY SPINE SOCIETY" payable at "Mumbai"

Account Name: Bombay Spine Society Branch: Mahim, Mumbai Bank Name: ICICI Bank IFSC No.: ICIC0000320

Account No.: 032005005050 GST No.: 27AAJAB7330G1ZT





FOR REGISTRATION VISIT US:

https://smissmumbai2025.com/



Conference Secretariat:

Kohinoor Square Phase I, B Wing, Office No. 1004, 10th Floor, N. C. Kelkar Road, Shivaji Park, Dadar West Mumbai - 400028 Tel.: 022 35131930 / 31 / 32 / 33 / 022 46052832 Email: conferences@vamaevents.com